Socializarea cainelui si importanta ei

Câinele trebuie să se integreze natural în viața stăpânului. De aceea, este nevoie să-și formeze unele deprinderi de comportament în societate. Aceste deprinderi se formează prin familiarizarea câinelui cu situații și fenomene pe care le-ar putea întâlni în viața de zi cu zi. Această fază a dresajului cuprinde formarea unui set esențial de deprinderi:

  • Formarea deprinderii cu grupurile de persoane. Câinele trebuie să se comporte normal în fața grupurilor de persoane, fără să devină agresiv sau fără să se sperie.
  • Combaterea fricii de zgomote puternice. De regulă, zgomotele puternice provocate de petarde, focuri de armă sau de tunete, sperie câinele. Este important pentru confortul său psihic, dar și pentru siguranță, să fie familiarizat cu aceste sunete, astfel încât să nu aibă o reacție necontrolată.
  • Formarea comportamentului la interacțiunea cu alte animale. Este importantă familiarizarea cu alte animale, evitându-se astfel reacții necontrolate.
  • Deprinderea cu obiecte și forme volumetrice. Câinele poate manifesta reacții necontrolate și la vederea unor statui sau alte forme care înfățișează oameni sau animale. Așadar, adaptarea cu aceste forme face parte din educația sa privind comportamentul social.

Un câine familiarizat cu realitățile vieții de zi cu zi va avea o relație mai bună cu stăpânul și va fi mai ascultător chiar și în condiții de stres provocate de mediul înconjurător.

Zone de lucru

Sector 1 - Baneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăveri, Aviatorilor, Ilfov Pipera, Tunari, Otopeni, Corbeanca, Snagov, Saftica, Balotesti, Ghermanesti, Sector 2 Colentina, Fundeni, Obor

Dati-i cainelui dumneavoastra o sansa de a deveni mai bun!

Suna acum. Consultanta gratuita - 0764 144 144
whatsapp