Reguli pentru dresaj

Testarea si evaluarea cainelui inainte de inceperea dresajului

Testarea si evaluarea cainelui, reprezinta pentru dresor, cea mai importanta etapa de dresaj. Dupa ce s-a efectuat testarea si evaluarea, dresorul poate spune exact daca este compatibil si poate incepe dresajul de companie sau altele.

Reguli pentru dresaj

In procesul de desfasurare al dresajului trebuie sa se tina seama de o serie de principii ca:

  • PROGRESIVITATEA
  • SUCCESIVITATEA
  • REPETITIA EXERCITIULUI

Metodele de dresaj trebuie sa fie unitare si sa se bazeze pe afectiune si atasament reciproc.
Metodele de dresaj sunt non-violente si se rezuma la comunicare si corectare mecanica (apasare, tragere).
Pentru inceperea dresajului aveti nevoie de o zgarda cu zale metalice tip lant. Mai este necesara o lesa de minim 50 cm, o sfoara lunga pentru corectarea si chemarea cainelui de la distanta si bineinteles recompensa pentru stimularea atentiei.

Cerinte minime care se impun pentru ca un caine sa poata intra in dresaj

Cainele pentru dresaj necesita timp si efort, atat fizic cat si material. Cainele trebuie sa corespunda unor exigente minime ce se impun pentru un program menit sa duca la formarea deprinderilor necesare pentru care este educat.

Cainele trebuie sa dea dovada de anumite calitati, fizice si psihice, pentru a fi apt de dresaj. Aceste calitati se vor testa in prealabil de catre mine.
Trebuie sa se inteleaga ca fiecare rasa de caine este apta pentru un anumit serviciu. Cainele dumneavoastra trebuie sa fie potrivit din acest punct de vedere cu ceea ce ii cereti.

Dresajul consta in dezvoltarea instinctelor.
Cainele trebuie dresat cu anumite metode de lucru, nu cu ajutorul violentei sau a pedepselor, ci cu al recompenselor prin joaca si stimulente.
Cainele care traieste in imediata apropiere a omului trebuie sa se comporte intr-un mod care sa fie agreat de catre stapan si ceilalti oameni cu care intra in contact.

Dresaj canin in grupa comuna, alaturi de alti caini.

Dresajul in grupa comuna inseamna ca proprietarul va lucra alaturi de cainele sau si ceilalti participanti, dar va fi indrumat
de catre instructorul de dresaj caini.

  • Pretul pentru o luna de dresaj disciplina companie este de 200 euro,
  • plus cheltuieli de deplasare in functie de locatie.
  • Pretul pentru testarea aptitudinilor sau receptivitatii este de 25 RON.

Zone de lucru

Sector 1 - Baneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăveri, Aviatorilor, Ilfov Pipera, Tunari, Otopeni, Corbeanca, Snagov, Saftica, Balotesti, Ghermanesti, Sector 2 Colentina, Fundeni, Obor

Dati-i cainelui dumneavoastra o sansa de a deveni mai bun!

Suna acum. Consultanta gratuita - 0764 144 144
whatsapp